Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ананиев е против данъчна ваканция. Хотелиерите искат по-леки мерки


Кирил Ананиев
Кирил Ананиев

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която се забранява работата на заведенията в хотелите, съобщиха от асоциацията.

От петък вечерта в България са в сила нови, по-строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Новите рестрикции засягат и местата за хранене в хотелите.

“Никой турист не си представя приятната и спокойна ваканция, хранейки се в стаята си, тъй като ситуацията наподобява болничен престой”, коментират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Оттам настояват ресторантите и заведенията в хотелите да работят при спазване на противоепидемичните мерки.

Междувременно стана ясно, че Министерството на финансите е категорично против идеята на бизнеса да има ново отлагане на плащането или опрощаване на данъчни задължения и осигуровки от фирмите, съобщи министърът на финансите Кирил Ананиев в интервю за "Дарик", цитирано от Сега.

Няма да се съкратят сроковете по възстановяването на ДДС, нито ще се махнат авансовите вноски по данъците. Няма да бъдат намалени лицензионните такси на фирмите, които са затворени заради кризата с коронавируса.

”Данъците и осигуровките вече бяха разсрочени веднъж. Всеки иска допълнително пари, но за да ги дадем, държавният бюджет трябва все пак да ги осигури. Иначе значи дълг”, каза Ананиев.

За евентуален нов кредитен мораториум решение могат да вземат БНБ и банките. Намаляването на наемите зависи от общините и отделните министерства.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG