Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп обеща да направи Републиканската партия силна "както никога преди"


Доналд Тръмп по време на речта в Орландо, Флорида, 28 февруари 2021 г.
Доналд Тръмп по време на речта в Орландо, Флорида, 28 февруари 2021 г.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се завърна на политическата сцена в неделя за първи път от напускането на Белия дом на 20 януари тази година. Той произнесе реч в Орландо, Флорида, пред Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC), която събира привърженици на по-крайното крило на Републиканската партия.

Тръмп намекна за възможно кандидатиране отново за президент през 2024 година и отхвърли слуховете за основаването на нова партия.

"Ще продължа да се боря точно на ваша страна. Не основаваме нови партии", каза Тръмп в първата си публична изява след встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън.

"Имаме Републиканската партия. Тя ще бъде силна и единна както никога преди".

Тръмп отново оспори своята загуба на изборите на 3 ноември 2020 г. и нападна Байдън по редица теми. Според него управлението е минало "от Америка на първо място към Америка на последно място".

"Джо Байдън има най-пагубния първи месец като президент в съвременната история", каза Тръмп.

За разлика от други бивши президенти, Доналд Тръмп даде ясно да се разбере, че няма намерение на да напуска активната политика или да се ограничава в критиките си към своя наследник.

Белият дом коментира, че няма да обръща внимание на критиките на Тръмп.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG