Връзки за достъпност

Извънредни новини

Половината хора в САЩ вече са получили една доза. Израел премахна маските на открито


Ваксинационен център в Ню Йорк
Ваксинационен център в Ню Йорк

Половината от възрастното население на Съединените щати вече е получило поне една доза ваксина срещу COVID-19. Почти 130 милиона души над 18 години са получили първата доза, съобщиха щатските Центрове за пролифактика и контрол на заболяванията.

Една трета от населението на САЩ са напълно ваксинирани. Това са 84 милиона души. Ваксинационната кампания на Вашингтон продължава ударно с над 3 милиона имунизации дневно.

Скоро обаче темпото се очаква да намалее, защото всеки пети американец не желае да се ваксинира.

В Израел вече хората могат да ходят без маски навън за първи път в последната една година. Правителството в Тел Авив допусна това, след като над половината население вече е напълно ваксинирано.

Израел проведе една от най-бързите в света кампании по имунизиране с препарата на Pfizer. Пет милиона души вече са получили по две дози.

Това доведе до драстичен спад на новите случаи, пациентите в болници и смъртните случаи. Отново са отворени училища, барове, ресторанти и търговски центрове. Все още обаче маските са задължителни на закрито.

Премиерът Бенямин Нетаняху каза, че вероятно в бъдеще хората ще имат нужда от една "подсилваща доза". Миналата седмица Pfizer обяви, че това вероятно ще се наложи година по-късно след първата ваксинация.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG