Връзки за достъпност

Извънредни новини

ЕС обсъжда три възможни сценария за пакета „Мобилност“


Пакетът "Мобилност" ще има три възможни пътя на развитие, предаде кореспондентът на БНР в Страсбург. Темата е била обсъдена на извънредна среща между министъра на транспорта Росен Желязков и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Желязков е изложил аргументите на българската страна приемането на спорното транспортно законодателство да бъде отложено за времето след европейските избори през май. По-късно тази вечер транспортният министър ще постави въпроса и на среща с председателя на групата на европейските социалисти Удо Булман.

Първият вариант на развитие е пакетът "Мобилност" да бъде внесен за обсъждане само в частта, одобрена от транспортната комисия. Вторият вариант е да се внесе целият пакет законодателство, независимо от неприетите части. Третият сценарий, за който настоява България, е разглеждането на пакета да бъде отложено за следващия състав на Европейския парламент.

"Внасянето и налагането [на този проект] със силата на мнозинството би бил много лош сигнал", каза транспортният министър Росен Желязков. От думите му още се разбра, че са възможни нови протести на български превозвачи, ако гласуването не бъде отложено.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG