Връзки за достъпност

Извънредни новини

43 ареста за парични преводи "с профил тероризъм"


Финансирането е било с цел определени криминални дейности, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Финансирането е било с цел определени криминални дейности, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

МВР и ДАНС арестуваха 43 души при мащабна операция в София и няколко други областни града, съобщи прокуратурата. Акцията е насочена срещу чужденци, които са извършвали по т. нар. метод „хавала“ „нерегламентирани парични преводи в и от страната в особено големи размери в рамките на международна организирана престъпна група“, пише в съобщението.

Специализираният наказателен съд е издал 126 разрешения за претърсване и изземване. Извършени са обиски на 50 жилища и офиси, 26 автомобила и 50 физически лица. Иззети са документи, 32 000 евро и други вещи. Като организатор на мрежата от прокуратурата посочиха сирийски гражданин, пребиваващ в България.

"Финансирането е било с цел определени криминални дейности, включително финансиране и логистика на лица и организации извън територията на България с профил тероризъм", заяви заместник главният прокурор Иван Гешев.

Освен в столицата акцията се провежда в Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG