Връзки за достъпност

Извънредни новини

НФСБ няма да подкрепи започване на преговори със САЩ за F-16


Причина за позицията на НФСБ е начинът, по който е протекла процедурата, заяви Валери Симеонов.
Причина за позицията на НФСБ е начинът, по който е протекла процедурата, заяви Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се обяви против започване на преговори със САЩ за придобиване на изтребители F-16. По време на дебата в парламента той заяви, че депутатите от партията му, която е част от управляващото мнозинство, ще гласуват против.

Причината за позицията на НФСБ е начинът, по който процедурата е протекла. Страната ни се опитва да промени първоначалното си решение за инвестиционния разход, за да се впише в една от офертите, коментира бившият вицепремиер.

Той потвърди евроатлантическата ориентацията на партията и заяви, че най-добрият изход от ситуацията е започване на нов конкурс. Симеонов припомни, че според НФСБ най-добрият начин за защита на въздушното ни простанство е разполагане на натовски ракетни бази на територията на България.

Позицията на НФСБ обаче не би трябвало да повлияе на окончателното решение на парламента. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че депутатите от движението ще гласуват в подкрепа на предложението правителството да получи мандат да започне преговори със САЩ, по време на които да се отклони от вече одобрените параметри на бъдещия договор.

XS
SM
MD
LG