Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев търси съдействие за борбата с корупцията от Швейцария


Румен Радев и президентът на Швейцария Ули Маурер
Румен Радев и президентът на Швейцария Ули Маурер

Борбата с корупцията, разкриването на банковата тайна и продължаване на сътрудничеството между България и Швейцария са обсъдили президентът Румен Радев и колегата му Ули Маурер. Двамата се срещнаха в алпийската военно-въздушна база „Мейринген“ по време на визитата на Радев в страната.

„Продължаваме да водим борба срещу корупцията“, обяви за пореден път Радев. Той благодари на Маурер и за готовността на Швейцария да продължи сътрудничеството по отношение на разкриването на банковата тайна, което ще бъде важно за лица, които попадат в обхвата на новия антикорупционен закон в България.

Според Маурер контактите между двете държави са изключително интензивни, но биха могли да бъдат по-активни в икономически план. България проявява голям интерес към нашата дуална система на професионално обучение, добави още швейцарският държавен глава.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Ще заработи ли отново Драгалевският лифт на Витоша
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:16 0:00
XS
SM
MD
LG