Връзки за достъпност

Извънредни новини

Скопие и София ще работят за отпадане на митническите такси


Македония и България ще работят за постигане на нулеви ставки в митническите тарифи между двете страни, обяви премиерът Бойко Борисов след срещата с македонския си колега Зоран Заев в София в понеделник.

Борисов не пропусна да изтъкне за пореден път, че темата за евроинтеграцията на Западните Балкани е поставена на маста за преговори по време на българското европредседателство през миналата година. Заев пък му отвърна с благодарности заради подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който е дал импулс за решаването на дългогодишния спор с Гърция за името на Македония.

„Благодарение на този договор лично аз като премиер на Македония имах храброст и сила да продължа и да вляза в обществения спор за името на нашата държава”, заяви Зоран Заев, отбелязвайки, че след подписването на документа търговията между двете ни страни е нарснала значително.

Преди пресконференцията на двамата премиери в Министерския съвет министрите на културата на България и Република Македония – Боил Банов и Асаф Адеми, подписаха споразумение за сътрудничество до 2021 г.

XS
SM
MD
LG