Връзки за достъпност

Извънредни новини

Частен съдебен изпълнител е разследван заради кофинскувания либийски танкер


Бургаската Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев заради конфискуването на либийския танкер „Бадр“, съобщи БТА. Според държавното обвинение той е превишил правата си с цел да набави имотна облага за другиго.

През ноември 2017 г. танкерът е задържан от българските власти по искане на частната фирма „Булгаргеомин Лтд.“ ДЗЗД заради спор с компанията собственик – либийската държавна General National Maritime Transport Company (GNMTC). Българското дружество претендира за собственост върху кораба заради неизплатени задължения от либийска страна в размер на 9 250 362 американски долара.

Дългът е бил обезпечен с ипотека върху танкера, твърдят от „Булгаргеомин Лтд.“. Според нотариус Йоана Андреадаки, която е изповядвала сделката, такава ипотека не е била вписвана. Пред сайта „Бивол“ Андреадаки заяви, че е подала жалба в гръцката прокуратура за фалшифициране на нейния подпис и печат.

В края на декември 2018 г. собствеността на танкера е била сменена и той е получил разрешение от Изпълнителна агенция „Морска администрация“ да отплава под панамски флаг.

XS
SM
MD
LG