Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кметът на Царево поиска проверка на строежа край Арапя


Според кмета Георги Лапчев строителството е законно. Личното му мнение обаче е, че не би трябвало да се строи там. Снимка: Даниела Костадинова
Според кмета Георги Лапчев строителството е законно. Личното му мнение обаче е, че не би трябвало да се строи там. Снимка: Даниела Костадинова

Кметът на Царево Георги Лапчев е поискал прокуратурата да провери строежа край къмпинг Арапя. Това заяви самият той в ефира на bTV. Според него строителството по документи е законно. Личното му мнение обаче е, че не би трябвало да се строи там.

„Виждам гора, но на документи е друго - това е урбанизиран терен, урегулиран поземлен имот“, коментира Лапчев.

В четвъртък БНР съобщи, че край къмпинг Арапя се изсича борова гора, за да се позволи по-нататъшно застояване. Инвеститорът Георги Атанасов, бивш общински съветник в община Царево от ГЕРБ, заяви пред bTV, че гората не се изсича, а се премахват само опасните изгнили и стари дървета. Инвеститорът е предоставил всички необходими по закон документи и е съгласувал всичко с екологичното законодателство, добави Лапчев.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов в петък започва проверка на ДНСК на строжите по Черноморието.

Сроежът край блатото Алепу ще бъде спрян, съобщи в петък директорът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов. Според него инвеститорът „Главболгарстрой“ е допуснал груби нарушения на законодателството.

РИОСВ-Бургас твърдеше, че строежът е законен и целта е да се укрепи свлачище. Комплексът се строи в имот, който по документи не е на първа линия. Заради свличането на земна маса обаче вече се намира на брега на морето.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG