Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ вдигнаха санкциите от свързани с Дерипаска компании


Самият Дерипаска остава под санкции заради предполагаемата му роля в руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.
Самият Дерипаска остава под санкции заради предполагаемата му роля в руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

САЩ вдигнаха санкциите от три компании, свързани с руския олигарх Олег Дерипаска. Това стана ясно от изявление на Министерството на финансите.

Компаниите "Ен +", "Русал" и "Евросибенерго" вече са ограничили дяловете на Дерипаска и са управлявани до голяма степен от независими директори, които не са свързани с олигарха, твърди финасовото ведомство.

Санкциите върху трите компании на Дерипаска бяха наложени през април 2018 г. По-късно администрацията на президента Доналд Тръмп постигна споразумение с фирмите мерките да бъдат отменени, ако участието на Дерипаска бъде ограничено. Според агенция ТАСС Дерипаска е намалил дела си в "Ен +" от 70% на 44,95%.

Преди седмица Камарата на представителите в Конгреса прие резолюция, с която конгресмените призоваха администрацията на Тръмп да не отменя санкциите. Сенатът обаче не я подкрепи.

Самият Дерипаска остава под санкции, заради предполагаемата му роля в руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG