Връзки за достъпност

Извънредни новини

КПКОНПИ не откри конфликт на интереси при Султанка Петрова


Фирма, собственост на зетя на зам.-министърката на труда и социалната политика Султанка Пертова е охранявала ремонта на Народното събрание.

Заместник-министърката на труда и социалната политика Султанка Петрова не е била в конфликт на интереси, въпреки че фирма, собственост на зет й, е охранявала ремонта на Народното събрание, реши антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Проверката срещу Петрова започна, след като охранител във фирмата почина по време на смяна. Версията на „Дефанс консулт“ е, че той е паднал в отворена шахта. По случая се води разследване от прокуратурата. Дружеството е собственост на „бащата на внуците на Султанка Петрова“, а самата тя е била съдружник във фирмата преди да стане депутат.

В решението на КПКОНПИ се посочва, че като зам.-министър Петрова не е имала правната възможност да влияе върху сключването на договори с фирмата.

„Налице един от елементите на състава на конфликт на интереси, а именно: лице, заемащо публична длъжност. Липсват обаче другите два елемента – наличието на упражнени от лицето правомощия по служба и частен интерес. Липсата на който и да е елемент от понятието „конфликт на интереси“ обуславя невъзможност за нарушаване на забраните“, пише в решението.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

"Водна криза" в Турция
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
XS
SM
MD
LG