Връзки за достъпност

Извънредни новини

Три минути: Брекзит доникъде и цял ден дъжд


Добро утро,

Важното дотук е следното:

  • Брекзит
  • Брекзит
  • Брекзит
  • Строеж на плаж „Корал“

Брекзит е пак доникъде. Британските депутати поискаха предоговаряне с ЕС, но от ЕС веднага им отказаха. Това стана малко преди полунощ българско време, след като парламентът в Лондон настоя наново да се уреди въпросът с границата между двете Ирландии. На Доналд Туск му отне само няколко минути след вота, за да съобщи, че предоговаряне няма да има. Остава загадка какво ще се случи в двата месеца до Брекзит, пише „Дневник“.

Българи и британци очакваха с тревога това гласуване, показва този репортаж на Ивайло Везенков. Един от британците казва, че учи медицина в София и не знае какви лекарства да предписва на бъдещите си пациенти – просто не е ясно дали съответното лекарство ще може да бъде внасяно в една от двете страни след Брекзит.

Абонирайте се за „3 минути“

Елена Йончева, днес от 10

Има нов обвиняем по делото срещу Елена Йончева. Това е бившият изпълнителен директор на КТБ Александър Панталеев, съобщи Би Ти Ви. Помните, че Панталеев е обвиняем и по мегаделото КТБ. Самата Йончева пък днес ще оповести разследването, за което предупреди на конгреса в събота. Това ще стане в 10 часа в централата на БСП. До този момент Йончева е казала единствено това, че ще говори за „министър и заместник-министър“. Каквото и да каже обаче, това ще е едната страна на въпроса. От другата страна са прокурорите. За най-важния сред тях пише Борис Митов ето тук.

Корал, бъдещият „огромен курорт“

Ако ходите на плаж „Корал“, помахайте му с ръка за сбогом. Върховният административен съд е разрешил строителството на „огромен курорт“ на това място, пише Клуб Z. Продължава състезанието на бетоновозите и на други места. Би Ти Ви засече нов строеж, този път в Синеморец. Тези два случая се добавят към вече известните Алепу, „Смокиня“, „Градина“, „Арапя“. Ако броим само южното Черноморие, разбира се. Медиапул добавя още черна боя: в Черноморец тръгнали да правят рибарско пристанище, но то пък разрушило плажа.

Радев и ефектът „Марешки“

Излязоха и първите реакции на речта на президента от понеделник. В Офнюз Гроздан Караджов твърди горе-долу следното: президентът е част проблема, макар и самият той да приписва този проблем изцяло на другите. Полина Паунова смята, че речта на президента е ефектна, но лишена от конкретика. Изброила е всичко, което президентът би могъл да каже, ако наистина е искал да произведе ефект.

Но докато всички телевизии се занимават с президента, политическият гръм е ударил на съвсем друго място – в една малка партия, която ни повече, ни по-малко е изгонила собствения си председател. Става дума за НПСД и доскорошния й лидер Орхан Исмаилов. Миналата седмица той се включи в трудно обяснима коалиция с Марешки и сега виждаме резултата. Временният нов председател на НПСД е Касим Дал. Офнюз предлага подробности.

Днес е сряда, ще вали цял ден. До петък, когато ще отбележим Деня за почит към жертвите на комунизма, остават два дни. Този репортаж напомня за един забравен живот.

Ако откриете „3 минути“ в папка „Социални“ / “Social” или „Рекламни“ / “Promotions” в пощата си в Google, може да го преместите в папка „Основна“ / “Primary”, за да получавате бързо и лесно всичко най-важно от последното денонощие.

  • 16x9 Image

    Татяна Ваксберг

    Татяна Ваксберг е главна редакторка на Софийското бюро на Радио Свободна Европа. Работила е в БНТ, Радио Свободна Европа, Радио Свобода, Дойче веле и Le Courrier des Balkans. Била е кореспондентка в Хага и Вашингтон. 

Facebook форум

Най-ново видео

Първите частни предприемачи в Куба
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
XS
SM
MD
LG