Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мълър: Хакери откраднаха доказателства по разследването за намеса на Русия


Руски хакери са откраднали и публикували доказателства по разследването за руска намеса в изборите в САЩ, става ясно от подаден съдебен иск. Целта е била да се дискредитира разследването, коментираха от офиса на прокурора Робърт Мълър.

Става дума за доказателства срещу една от фирмите, обвинени през февруари 2018 г. във финансиране на пропаганда по време на предизборната кампания.

Москва отрича да се е намесвала в американските президентски избори. Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова определи твърденията на екипа на Мълър като „абсурдни“.

По-рано стана ясно, че разследването за сътрудничество между властите в Москва и предизборния щаб на Доналд Тръмп приключва. В интервю за „Ню Йорк таймс“ президентът Тръмп заяви, че има вътрешна информация, че Мълър няма да повдигне обвинения срещу него.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG