Връзки за достъпност

Извънредни новини

Северна Корея не е спряла изпълнението на ядрената и ракетната си програма


Северна Корея се опитва да направи оръжията си неуязвими от евентуални военни удари.
Северна Корея се опитва да направи оръжията си неуязвими от евентуални военни удари.

Северна Корея не е спирала изпълнението на ядрената и ракетната си програма и се опитва да направи оръжията си неуязвими от евентуални военни удари. Това става ясно от доклад на ООН, цитиран от Ройтерс.

Пред 15 членове на Съвета за сигурност на ООН, съставителите на доклада са съобщили за „откриването на доказателства за постоянни, целенасочени действия от страна на КНДР за разпръскване на инсталации, складове и тестови площадки“. Те твърдят също, че наложените санкции са неефективни и че Северна Корея намира начини, по които да ги заобиколи.

Докладът идва само няколко седмици преди провеждането на втора среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен Ун. През юни 2018 г. двамата проведоха историческа първа среща между лидери на двете страни, след която КНДР обяви, че започва ефективни действия по прекратяване на ядрената си програма.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG