Връзки за достъпност

Извънредни новини

Боа избяга от зоомагазин в Пловдив


Боата обикновено тежи до 10-15 кг.
Боата обикновено тежи до 10-15 кг.

Част от търговски център в Пловдив беше отцепена след като змия избяга от зоомагазин, съобщи бТВ. На място пристигнаха полиция и пожарна, които издирват животното.

Първоначално властите съобщиха, че е избягал питон. Собственикът на магазина заяви пред бТВ, че става въпрос за боа. По негова информация змията била дълга 1.30 метра и тежала 8 кг.

Животното е успяло да избяга от терариума в зоомагазина на втория етаж, да се покатери върху лампа на тавана, да счупи предпазната решетка над витрината и да изпълзи навън. След това боата вероятно е влязла във вентилационната система на търговския център. Служители на „Гражданска защита” разбиха таваните над тоалетната и околните магазини, за да заловят животното, съобщава още бТВ.

Преди две седмици в Пловдив беше забелязана дива котка, която се разхожда свободно из центъра на града. Впоследствие се оказа, че животното е домашно и е регистрирано от РИОСВ-София, въпреки че законът забранява отглеждане на диви котки в домашни условия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG