Връзки за достъпност

Извънредни новини

Цветан Василев може да бъде разпитан чрез видеовръзка по делото "КТБ"


Василев е в Сърбия от години и отказва да се върне в Бъргария.
Василев е в Сърбия от години и отказва да се върне в Бъргария.

Съдът ще провери има ли техническа възможност да разпита банкера Цветан Василев от разстояние. Това заяви съдията по делото КТБ Верджиния Петрова в сряда, цитирана от "Медиапул". Главният обвиняем за източването на банката от години се намира в Сърбия.

Разпитът може да стане чрез видеоконферентна връзка или по друг начин, стана ясно от думите на съдията. Искането за разпит чрез видеовръзка бе отправено от адвоката на Василев Константин Симеонов.

Не за пръв път защитата на Василев иска разпит от разстояние. Досега прокуратурата е отказвала два пъти с аргумента, че делото се води задочно, а Василев може да се прибере в България преди окончателно решение по делото за екстрадация, което тече от години.

Разпитът може да стане по всяко време чрез различни мобилни приложения, заявиха адвокатите и предложиха да организират разпит. Другият вариант е да се поиска по официален път чрез молба за правна помощ от сръбските власти да бъде организирана връзка, твърди защитата на Василев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG