Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гуайдо не изключва външна военна намеса, ако е необходимо


Хуан Гуайдо смята, че Владимир Путин и Си Дзинпин осъзнават, че Николас Мадуро не може да стабилизира ситуацията във Венецуела
Хуан Гуайдо смята, че Владимир Путин и Си Дзинпин осъзнават, че Николас Мадуро не може да стабилизира ситуацията във Венецуела

Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо ще направи „всичко необходимо“ за суверенитета на държавата, дори и това да означава външна военна интервенция. Това заяви той в интервю пред Франс прес.

На въпрос дали би използвал прерогативите си като председател на парламента и действащ президент, за да оторизира интервенцията на външни военни сили, Гуайдо отговори, че ще направи всичко, което е възможно. "Това е един очевидно полемичен въпрос, но използвайки нашия суверенитет, упражнявайки нашите прерогативи, ние ще направим необходимото“, каза той.

По отношение на взаимоотношенията с подкрепящите Николас Мадуро – Русия и Китай, Гуйдо заяви, че Москва и Пекин много добре осъзнават каква е ситуацията във Венецуела. Според него Владимир Путин и Си Дзинпин знаят, че Мадуро няма подкрепата на хората и не може да стабилизира икономиката, която е с рекордната в световен план инфлация от 2 милиона процента.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG