Връзки за достъпност

Извънредни новини

Митьо Очите вече е в ареста в София


Веднага след кацането си Димитър Желязков беше отведен в ареста на Националната следствена служба.
Веднага след кацането си Димитър Желязков беше отведен в ареста на Националната следствена служба.

Димитър Желязков - Митьо Очите беше екстрадиран в България в петък вечерта, съобщи бТВ. Това се случи половин година след задържането му от турските власти по искане на българската прокуратура. Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за наркотрафик, палежи и рекет.

Веднага след кацането той беше отведен в ареста на Националната следствена служба, съобщи БНР. Според заместник-главния прокурор Иван Гешев, Желязков може да се изправи пред Специализирания съд още в събота.

През август Желязков беше арестуван заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун и общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев (БСП). Срещу Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. Заради скандала той беше изключен от БСП и освободен от заместник-председателския пост в Бургаския общински съвет.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG