Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пожар уби поне 70 души в Бангладеш


В сградата, където е започнал пожарът, са се съхранявали леснозапалими вещества.
В сградата, където е започнал пожарът, са се съхранявали леснозапалими вещества.

Поне 70 са жертвите на пожара в историческата част на столицата на Бангладеш Дака, съобщи Ройтерс. Очаква се броят на загиналите да се увеличи още, каза директорът на местната пожарна.

Пожарът е избухнал в четириетажна жилищна сграда и бързо обхванал четири съседни сгради. Причините за пожара се разследват. Пламъците са се разпространили толкова бързо, че сред жертвите има и хора, които са ходели по улиците.

В борбата с огнената стихия са участвали над 200 пожарникари, които са гасили огъня в продължение на часове. Те не са имали на разположение достатъчно вода, каза директорът на пожарната.

Подобни инциденти не са рядкост в Бангладеш. През 2013 г. фабрика се срути и уби 1100 души. Пожар в друг завод година по-рано взе 110 жертви. Сред причините са слабите регулации за строителството и слабото приложение на правилата за противопожарна безопасност.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG