Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Локхийд Мартин“ търси възможности за намаляване на цената на F-16 за България


През януари парламентът даде на Министерския съвет мандат да преговаря с правителството на САЩ и „Локхийд Мартин“ за придобиване на изтребители F-16.
През януари парламентът даде на Министерския съвет мандат да преговаря с правителството на САЩ и „Локхийд Мартин“ за придобиване на изтребители F-16.

С напредването на преговорите за придобиване на изтребители F-16, „Локхийд Мартин“ работи с правителствата на България и САЩ за идентифициране на възможностите за намаляване на разходите за производството и доставянето им. Това се казва в съобщение на базираната в Мериленд компания, цитирано от агенция „Фокус“.

През януари парламентът реши да даде на Министерския съвет мандат да преговаря с правителството на САЩ и „Локхийд Мартин“ за придобиване на изтребители F-16.

Първоначалните условия на офертата се различават от тези, предвидени в одобрения по-рано инвестиционен разход, но кабинентът получи право да сключи договор, който да се отклони от тях. Цената, предвидена в първоначалната оферта, надвишава тавана от 1.8 милиарда лева.

Представители на „Локхийд Мартин“, водени от Джонатан Хойл, главен изпълнителен директор за Европа, са посетили България. Обсъдени са възможности за сътрудничество с Българската академия на науките в областта на отбранителните технологии, съобщава още „Фокус“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG