Връзки за достъпност

Извънредни новини

MTG потвърди: Домусчиеви купуват Нова тв за 185 млн. евро


Кирил Домусчиев.
Кирил Домусчиев.

Фирмата „Адванс медия груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви купува Нова телевизия. Това стана ясно от официално съобщение на шведския собственик на Nova Broadcasting Group - Modern Times Group (MTG).

Между компаниите има сключено споразумение за продажба. Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2019 г. Преди това Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да одобри продажбата.

Стойността на сделката е 185 милиона евро. Толкова предлагаше и чешкият милиардер Петр Келнер. Сделката между неговата PPF Group и MTG се провали заради отказа на КЗК да я одобри.

В мотивите на антимонополния орган се изтъкваше, че значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги. PPF Group и MTG обжалваха решението на КЗК пред съда. Първото заседание по делото бе насрочено за май тази година. Заради възможността това да доведе до голямо забавяне на сключването на сделката, договорът за продажбата на Nova Broadcasting Group беше прекратен.

MTG притежава 95% от Nova Broadcasting Group. Освен една от двете най-големи частни национални телевизии, в активите на групата влизат още „Диема“, списание „Ева“ и „Нет.инфо“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG