Връзки за достъпност

Извънредни новини

Адвокати поискаха оставката на Висшия адвокатски съвет


Фейсбук общността на българските адвокати, представляваща интересите на над 2100 души от гилдията, поиска оставката на Висшия адвокатски съвет, съобщи БТА. Причината за искането е бездействието на членовете на съвета по отношение на предложенията в Закона за мерките срещу изпиране на пари, както предлагането и приемането на промени в Закона за адвокатурата.

Ден по-рано заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет Атанас Семов заяви, че не смята, че има разнобой в гилдията. Той определи протестите на адвокати като „различни виждания как да бъдат постигнати резултати“. Според него протестите са породени и от неяснотата какво прави адвокатският съвет.

Висшият адвокатски съвет имаше срещи в Народното събрание и ДАНС, а във вторник работна група ще обсъжда въпросите за адвокатската тайна.

Основна причина за недоволството на адвокатите са последните влезли в сила промени, според които защитниците и представители на редица друга професии, са длъжни да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции или друга оперативно интересна информация, до която са достигнали в работата със свои клиенти.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG