Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бившият шеф на кампанията на Тръмп влиза в затвора за 47 месеца


Пол Манафорт, бивш директор на предизборната кампания на американския президент Доналд Тръмп, бе осъден на 47 месеца затвор за данъчни и банкови измами, предаде АФП. Делото му бе разгледано в Александрия, щата Вирджиния.

Манафорт се призна за виновен по 8 обвинения, включително укриване на милиони долари от данъчните, които той спечелил от работата си в Украйна, където консултирал украински политици, пояснява АП. Съдията по делото Ти Си Елис постанови Манафорт да плати глоба от 50 000 долара и да върне 24 млн. долара, допълва Ройтерс.

До това дело се стигна покрай разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. Преди произнасянето на присъдата му, Манафорт помоли за снизхождение, но не се извини за действията си.

Бившият шеф на кампанията на Тръмп е подсъдим и в окръг Колумбия, където пледира виновен по обвинения за незаконно лобиране. По това дело присъдата ще бъде произнесена идната сряда, отбелязва Ройтерс. По този казус той може да получи максимално 10 години затвор.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG