Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кметът на Созопол Панайот Рейзи е обвинен в присвояване на 2 млн.лв.


Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, съобщи институцията на сайта си. Обвинението е свързано с длъжностно присвояване в особено големи размери.

Панайот Рейзи е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода 29.08.2014 г. до 27.03.2017 г. в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в общ размер на близо 2 млн. лева, като е действал заедно с друго длъжностно лице от община Созопол. Рейзи е използвал фалшиви договори и фактури, основание за които са били строителни дейности, но сумите са постъпвали по сметка на физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори също не са произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен той може да бъде лишен от свобода от 10 до 20 години и може да бъде конфискувано цялото или част от имуществото му.

Панайот Рейзи заема поста кмет на община Созопол в трети пореден мандат. За пръв път той бе избран през 2007 г. като кандидат на коалиция ФАР, а през 2011 г. и 2015 г. като кандидат на ГЕРБ. През 2018 г. той бе преизбран и за член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) до 2022 г., след като беше част от управляващия орган на спортната организация в предходните 4 години.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG