Връзки за достъпност

Извънредни новини

Манафорт получи още 43 месеца затвор и нови обвинения


Присъдата на бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп става 7 години и половина.
Присъдата на бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп става 7 години и половина.

Шефът на предизборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп - Пол Манафорт, получи в сряда нова присъда за недеклариран лобизъм и опит за влияние върху свидетелски показания. Така към 47-те месеца в затвор, постановени му наскоро за данъчни и банкови измами, се добавят още 43 месеца.

И двете дела срещу Манафорт са свързани с работата му като лобист за вискокопоставени украински политици. Обвиненията срещу него бяха повдигнати след разкрития на екипа на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва възможна намеса на Кремъл в предизборната кампания на Тръмп.

По-малко от час, след като беше произнесена втората му присъда във Вашингтон, срещу Манафорт бяха повдигнати нови обвинения, този път в съда в Ню Йорк. 69-годишният бивш лобист и бизнесмен е обвинен, че е получил чрез измама заеми от няколко милиона долара.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG