Връзки за достъпност

Извънредни новини

Консорциумът „Тибей“ е избран за инженер на газовата връзка България-Гърция


Международният консорциум „Тибей“ е избран за инженер-консултант за изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. Надпреварата е спечелена с предоставянето на най-изгодната оферта с цена 5.67 млн. евро без ДДС, съобщава проектната компания „Ай Си Джи Би“ (ICBG).​

Ролята на инженер-консултанта е ключова за управлението и контрола на реализацията на проекта във фазата на подготовката и изпълнението на строителния процес. Ангажиментът е за оказване на съдействие на възложителя за реализацията на проекта по време на строителството до момента на пускане на газопровода в експлоатация, както и управление на всички свързани с проекта основни, уведомяват от ICBG.

Консорциумът „Тибеи“ е обединение от чужди и български компании. В него влизат „Трактебел Инженеринг“ С.А (Белгия), „Трактебел Инженеринг“ С.р.л. (Италия), „Интер“ ГМБХ (регистрирана в Австрия), „Ипсилон Консулт“ ЕООД (България) и „България инженеринг“ ЕАД (България).

Процедурата за избор на инженер-консултант за газовата връзка между България и Гърция беше обявена в края на 2017 г., но поради обжалвания беше спряна за период от около 10 месеца.

Интерконекторът между София и Атина трябва да свърже гръцката национална газопреносна система в района на Комотини с българската национална газопреносна система в района на Стара Загора. Планира се общата дължина на газопровода да е 182 км, диаметърът на тръбата - 32’’ - и проектен капацитет до 3 млрд.куб.м годишно в посока Гърция-България.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG