Връзки за достъпност

Извънредни новини

Български отбор спечели Световното първенство по електронни игри в Китай


Българите от "Windigo Gaming" получават голямата награда на Световното гейминг състезание WESG
Българите от "Windigo Gaming" получават голямата награда на Световното гейминг състезание WESG

Български отбор по гейминг стана първи на Световното първенство по компютърни игри в Китай. Петимата шампиони от Windigo Gaming се прибират вкъщи с 500 000 долара награда.

Турнирът се проведе през изминалия уикенд в Шанхай. Българският отбор не бе смятан за фаворит в състезанието и представянето му изненада всички.

Windigo Gaming се състезава в играта CS:GO от серията Counter Strike. Това е компютърна игра със стрелец от първо лице, в която могат да играят едновременно неограничен брой хора, разделени на терористи и контратерористи.

Българският отбор победи световно известни отбори, включително и миналогодишните шампиони Fnatic от Великобритания. На финала пък надделя над поляците от Ago Esports.

Българите са водени от лидера си Камен „bubble“ Костадинов. 18-годишният Георги „Shipz” Григоров спечели и приза „Най-ценен играч“ за цялото първенство.

Малко след церемонията по награждаване Костадинов каза в интервю за организаторите на турнира WESG, че още му е трудно да повярва, че са шампиони. По думите му отборът има само няколко дни за почивка преди да започне подготовка за следващото състезание на 30 март в Германия.

Bulgarian team "Windigo Gaming" wins the WESG competition in China
Bulgarian team "Windigo Gaming" wins the WESG competition in China

  • 16x9 Image

    Теодора Бързакова

    Теодора Бързакова е видео журналист в Свободна Европа от 2019 година. Завършила е магистратура "Международна журналистика" в City University London и е работила 5 години в международното радио BBC World Service.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG