Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бившият конституционен съдия Стефка Стоева оглави ЦИК


Парламентът очаквано избра в сряда бившия конституционен съдия Стефка Стоева за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) със 141 гласа „за“.

Тя бе един от шестимата членове на КС, подкрепили решението, дало зелена светлина на депутата от ДПС Делян Пеевски да се върне в парламента, след като напусна председателския пост в ДАНС под натиска на масовите протести, добили популярност като „ДАНСwithme”.

За заместници на Стоева бяха определени Таня Йосифова, номинирана от „Обединени патриоти“, Силва Дюкенджиева, издигната от БСП и Кристина Стефанова, предложена от „Воля“. Секретар на комисията стана номинираната от ДПС Севинч Соколова.

Предстои президентът Румен Радев да назначи останалите членове на ЦИК, предложени от парламентарно представените партии. Очаква се новият състав на комисията да наброява 20 души.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG