Връзки за достъпност

Извънредни новини

Цецка Цачева и Вежди Рашидов също са купили евтини апартаменти от "Артекс"


Цецка Цачева
Цецка Цачева

Още двама политици от ГЕРБ са купили апартаменти на по-ниски цени от пазарните, съобщиха сайтът „Бивол“ и неправителствената организация Антикорупционен фонд. Това са министърката на правосъдието Цецка Цачева и председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов. Сделките са сключени през лятото на 2018 г. с фирмата „Артекс“.

Във вторник Свободна Европа съобщи, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е извършил сделка с недвижими имоти, в резултат на която е закупил апартамент в сграда на „Артекс“ на една четвърт от пазарната цена – за 627 евро на кв. м. В коментар по случая Цветанов заяви, че всичко е станало по законен начин и той не вижда нищо нередно в сделката за неговия апартамент. Междувременно прокуратурата започна проверка на случая след сигнал, получен от гражданско движение БОЕЦ и от Антикорупционния фонд.

По данни на „Бивол“ Цецка Цачева е придобила заедно със сестра си апартамент от 198 кв.м. при цена от 670 евро на кв.м., докато фирма на Вежди Рашидов е платила 856 евро на кв.м. за апартамент от 116 кв. м. в същата сграда. Апартаментите на двамата политици са в кооперация, различна от тази на Цветанов, но в същия квартал.

Източник: "Бивол"
Източник: "Бивол"

Фирма на Вежди Рашидов миналата година е закупила и втори имот в района на цена от 776 евро на кв. м.

След разговор на Свободна Европа с отдел "Продажби" на "Артекс" преди дни стана ясно, че в новите сгради на фирмата в квартал "Изток" цените варират между 2600 и 3500 евро за квадратен метър.

XS
SM
MD
LG