Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ударите в района на ивицата Газа продължават, въпреки обявеното примирие


Размяната на удари от Израел в ивицата Газа и атаки от палестинските територии продължиха и през нощта срещу вторник, въпреки обявеното примирие, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

По данни на израелската армия след 22.00 часа в понеделник е имало най-малко 30 нови изстрела с ракети и минометни снаряди. Израелските военни са ударили 15 нови цели, включително военен комплекс на групировката „Ислямски джихад“.

Конфликтът се възпламени след като в понеделник сутринта 6 души бяха ранени при ракетно нападение в Израел, идващо от ивицата Газа. Израелската армия обвини палестинската група Хамас за нападението и изпрати допълнителни подкрепления към границата с Палестина.

От Хамас отрекоха участието си в ракетния обстрел, като това направиха и техните съюзници от „Ислямски джихад“.

Заради ескалиралото напрежение израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съкрати посещението си във Вашингтон и отпътува предсрочно от САЩ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG