Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Шок, болка и възмущение". Когато Кубрат Пулев целуна Суши


Кадър от видеото, в което Кубрат Пулев целува Суши.
Кадър от видеото, в което Кубрат Пулев целува Суши.

Видео, в което Кубрат Пулев целува репортерка по време на интервю след победата му над Богдан Дину в Калифорния, предизвика възмущение по света. В България реакциите са далеч по-малко критични.

Целувката на Кубрат: Посегателство или приятелство
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Работодателят на Джени Суши от изданието „Вегас Спортс Дейли“, изрази остра позиция.

„Един от нашите сътрудници – Джени Суши, стана жертва на нежелана, неочаквана и насилствена целувка от Пулев, докато се опитваше да проведе интервю с него.“

Издателите казват, че работят „денонощно за по-нататъшно разследване и предприемане на подходящи действия след това злополучно събитие.“ Изданието допълва, че стореното е напълно неоправдано и че споделят „нейния (на Джени Суши - б.р.) шок, болка и възмущение“.

Кубрат Пулев от своя страна публикува обяснение в своя Туитър акаунт, в което казва, че с журналистката Джени Суши са приятели и заедно се смеят на целувката и след това си благодарят. Пулев не се извинява и казва, че по-късно същата вечер репортерката е присъствала и на отпразнуването на победата.

"Вегас Спортс Дейли" не споменават дали това е вярно и обещават да разследват случая.

По света целувката предизвика много критики. CNN публикуваха коментар със заглавие „Боксьор целуна репортера от женски пол, която го интервюираше. Той казва, че са приятели. Тя казва, че е унизително".

Ядосани хора от цял свят приканват в социалните мрежи репортерката да съди боксьора. Те описват целувката като „отвратителна“ и „зловеща“, а някои смятат, че Пулев трябва да бъде наказан за „гнусното си поведение“.

Телевизионният водещ Крис Лойд коментира случката в Туитър, описвайки я като „сексуално нападение“. „Тази жена отговаря по начин, който се налага на прекалено много жени, защото те се страхуват от мъже. Нарича се деескалация. Всеки мъж, който смята, че това е приемливо поведение, трябва да се образова. Не е. Никога“, коментира дългогодишният експерт по бокс.

В България се срещат повече коментари, които не критикуват боксьора. Сайтът „Скандал.бг“, например, се фокусира върху поведението на репортерката: „Джени видимо бе скъсила повече дистанцията за нормално интервю, а воден от адреналина Кубрат я целуна по устата.“

„Спортал.бг“ пък определят обяснението, което Пулев публикува, като „логично“.

В социалните мрежи случката се дискутира ожесточено, като някои смятат поведението на боксьора за „приятелско“ и реакциите за „преувеличени“. Често се срещат коментари, че „в Америка са полудели“.

Работодателите на Джени Суши „Вегас Спортс Дейли“ завършват позицията си така:

"Заставаме твърдо зад г-жа Суши, докато се опитваме да разрешим този въпрос. Ще оповестим допълнителни детайли, когато ги разкрием”, написа шефът на медията Майк Диксън.

Самата Джени Суши изтри снимка с Кубрат Пулев от два дни преди мача от своя Инстаграм. За нея журналистиката е хоби. Част от популярността й в социалните мрежи се дължи на нейната запазена марка – да публикува артистични снимки, в които тя е само по суши.

  • 16x9 Image

    Теодора Бързакова

    Теодора Бързакова е видео журналист в Свободна Европа от 2019 година. Завършила е магистратура "Международна журналистика" в City University London и е работила 5 години в международното радио BBC World Service.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG