Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп призова Русия да изтегли военните си от Венецуела


Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Фабиана Розалес де Гуайдо, съпруга на опозиционния лидер на Венецуела
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Фабиана Розалес де Гуайдо, съпруга на опозиционния лидер на Венецуела

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Русия да изтегли военните си от Венецуела и заяви, че е готов да използва „всички възможности“, за да се постигне резултат, предаде Ройтерс.

Новината идва след като в събота Русия изпрати два военни самолета близо до столицата Каракас. Предполага се, че на борда им е имало стотина души от руските специални части, както и специалисти по киберсигурност.

„Русия трябва да се махне оттам“, заяви Тръмп в Овалния кабинет, по време на среща със съпругата на опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

САЩ трябва да изгеглят войските си от Сирия, преди да казват на Москва да изтегли своите от Венецуела, каза в отговор говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова.

В конфликта във Венецуела Русия и Китай подкрепят президента Николас Мадуро, докато САЩ и повечето страни от ЕС са на страната на опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG