Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата претърси захарния завод на Ветко Арабаджиев


Специализираната прокуратура претърси Захарния комбинат в Пловдив и иззе негова документация, стана ясно от съобщение на институцията. В рамките на образувано досъдебно производство от сградите на „Захарен комбинат“ АД – Пловдив са иззети мобилни телефони, компютри, пълномощни и документи, свързани с офшорна собственост. Разпитани са свидетели.

Захарният комбинат беше в центъра на вниманието преди години, когато бизнесменът Гриша Ганчев беше заподозрян за източване на ДДС при търговията със захар, посочва „Медиапул“.

Захарният комбинат в Пловдив се свързва с Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха задържани неотдавна в Испания. През 2018 г. по време на акция срещу семейството също бяха извършени обиски в пловдивския комбинат, а прокуратуката твърдеше, че през тази фирма са укривани данъци. Тезата беше издигната от прокурорите в хода на гледането на мярка за неотклонение на сина на Арабаджиеви Вълчо, който е обвинен в пране на пари.

Дружеството „Захарен комбинат“ АД – Пловдив е учредено от Ветко Арабаджиев заедно с Георги Гергов и съпругата му, които впоследствие са заменени от Илия Павлов с „Мултигруп“, сочат данни на „Капитал“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG