Връзки за достъпност

Извънредни новини

Комикът Зеленски води след първия тур на изборите в Украйна


Володимир Зеленски.
Володимир Зеленски.

Комикът Володимир Зеленски води след първия тур на президентските избори в Украйна със спечелени около 30 процента от гласовете. Той най-вероятно ще срещне настоящия президент на Украйна Петро Порошенко, който получава 17.8 % от гласовете, на втория тур, който ще се проведе на 21 април, съобщават световните агенции.

„Чувствам се добре“, това е споделил Зеленски след научаването на първите резултати от гласуването. Комикът, който изпълнява ролята на президент в едно от хумористичните си предавания, със сигурност ще бъде част от балотажа след 3 седмици.

На трето място засега остава бившият премиер Юлия Тимошенко, която печели 14.2 % от гласовете на избирателите. От щаба й вече заявиха, че смятат, че след крайното преброяване Тимошенко ще измести президента Порошенко от второто място.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG