Връзки за достъпност

Извънредни новини

Валери Симеонов подсказа на Борисов за още министри с имоти на ниски цени


Валери Симеонов.
Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов посъветва министър-председателя Бойко Борисов да "си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти".

Симеонов не спомна имена, но уточни, че става въпрос за имот в столичния квартал „Овча Купел“, който се намира на улица Бързарица № 2 с големина от 142 кв. метра на цена от 61 хиляди лева.

Справка в имотните декралации на членовете на правителството показва, че такъв апартамент притежава министърката на туризма Николина Ангелкова. Според справка в Имотния регистър, публикувана от сайта „Биволъ“, Ангелкова се е сдобила с имота през 2008 г. за 75 хиляди лева, т.е. малко над 500 лева на кв. метър.

Изказването на лидера на коалиционния партньор на ГЕРБ идва след призива на премиера Борисов всички замесени в имотния скандал да последват примера на ГЕРБ и да се оттеглят от постовете си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG