Връзки за достъпност

Извънредни новини

Започва проверка за законността на терасата на Пламен Георгиев


Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев
Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Ройонната община „Слатина“ започва проверка за законността на построеното върху терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщи бТВ. Както стана известно по-рано, на терасата има барбекю и сауна за шест човека. До нея може да се стигне само през апартамента на Георгиев.

Сигнали за незаконно строителство на обекта са били подадени още през 2011 г., става ясно от репортажа на телевизията. През 2012 г. от общината и Дирекция „Национален строителен контрол“ (ДНСК) са извършили проверка, след която е установено, че собствениците на имота нямат нужните документи за строителство на допълнителните съоръжения. След това обаче проверките спират, след като при 3 опита проверяващите екипи не получават достъп до имота. От тогава досега няма и нови жалби срещу строителството и заради това проверките са прекратени.

В края на март след публикация в разследващия сайт „Биволъ“ се разбра, че Пламен Георгиев е допуснал значителни разминавания между декларираното в имотните си декларации и нотариалните актове на имотите. Несъответствието от близо четвърт милион лева беше обяснено от председателя на КПКОНПИ с неточност в данъчната оценка на имота. Георгиев също така заяви, че терасата, върху която се намират съоръженията, е обща, а не лично негова, въпреки че само той има достъп до нея.

Пламен Георгиев излезе в отпуск, след като в четвъртък премиера Бойко Борисов призова замесените в скандалите с апартаменти представители на съдебната власт да излязат в отпуск или да подадат оставка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG