Връзки за достъпност

Извънредни новини

Имотите на Николина Ангелкова и Валери Жаблянов също ще бъдат проверени


Министърът на туризма Николина Ангелкова.
Министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и депутатът от БСП Валери Жаблянов са поредните високопоставени представители на властите, чийто имоти ще бъдат обект на проверка от страна на КПКОНПИ по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от държавното обвинение.

Първончално в този списък попаднаха все кадри на ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева, но в петък към тях Цацаров добави председателя на ВКС Лозан Панов, директора на следствието Борислав Сарафов и самия ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Повод за сезирането по отношение на имуществото на Ангелкова е станал сигнал от НФСБ. Именно лидерът ѝ Валери Симеонов пръв публично препоръча на медиите да се занимаят и нейните имоти, макар да не спомена името ѝ. Социалистът Жаблянов пък ще бъде проверен във връзка с публикация на в. „24 часа“ за вилата му в Симеоново.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG