Връзки за достъпност

Извънредни новини

Проверяват имотите на Валери Симеонов


Валери Симеонов
Валери Симеонов

КПКОНПИ ще провери имоти, купени от фирма "СКАТ" ООД на Валери Симеонов. Това съобщи Върховната касационна прокуратура. Проверката е образувана след сигнал до главния прокурор. В него се посочва, че дружеството „СКАТ” ООД, управлявано от Симеонов, е купило три имота в курортния комплекс „Слънчев бряг” на нереално ниски цени. Това се е случило в периода от 2004 до 2008 година.

Става дума за апартамент от 80 кв. м., офис и имот – частна общинска собственост, продаден по времето, в което Симеонов е бил председател на Комисията за общинска собственост в Общинския съвет в Бургас.

От прокуратурата уточняват, че проверката ще обхване освен имотите, описани в сигнала, и твърденията за изграждане на незаконни постройки в имот на „СКАТ” ООД в Община Златоград, които не са премахнати, въпреки решение за това на Върховния административен съд от 2013 година. Проверката започва дни след като депутати от НФСБ сезираха прокуратурата за имотни сделки на министъра на туризма Николина Ангелкова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG