Връзки за достъпност

Извънредни новини

КПКОНПИ ще проверява и имотни сделки на депутата от БСП Крум Зарков


Крум Зарков.
Крум Зарков.

Прокуратурата възложи на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и НАП проверка на имотни сделки на депутата от БСП Крум Зарков, става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Проверката е във връзка с публикация във вестник "24 часа" със заглавие: "Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място". В текста е цитиран сайтът topnovini.bg, който твърди, че Зарков е придобил жилище с площ 140 кв. м. на бул. „Ал. Дондуков“ през 2015 г. за 155 000 евро или 1 107 евро на кв. м.

Крум Зарков заема публична длъжност за пръв през 2017 г., когато е избран за депутат. Пред Mediapool той обяснява, че сделката е финансирана с лични средства и ипотечен кредит в размер на 65 000 лв.

От съобщението на ВКП се разбира още, че властите ще изискат информация бившите собственици на всеки от притежаваните от Зарков имоти, декларирането им в съответните общински райони, заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и информация за произхода на средствата за покупката.

Така имотните проерки на представители на различните власти се множат с всеки изминал ден. Зарков се присъединява към компанията на редица представители на ГЕРБ като Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова и Ваня Колева. Обект на подобна проверка са и колегата му от БСП Валери Жаблянов, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и ръководителите на ВКС, КПКОНПИ и следствието - Лозан Панов, Пламен Георгиев и Борислав Сарафов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG