Връзки за достъпност

Извънредни новини

Депутатите ще чакат информация от Цацаров, за да решат съдбата на Пламен Георгиев


Пламен Георгиев.
Пламен Георгиев.

Излезлият в отпуска по заръка на премиера Бойко Борисов председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев засега няма да бъде отстраняван от поста, каквтото предложение внесоха в парламента от БСП.

Това решиха единодушно представителите на останалите партии на заседание на ресорната парламентарна комисия за борба с корупцията. Депутатите ще изчакат приключването на имотната проверка на Георгиев, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров и едва след това ще обмислят дали да отстранят шефа на КПКОНПИ и заместника му Антон Славчев заради съмненията около имуществото им.

Предложението дойде от Спас Гърневски от ГЕРБ, който се изяви като защитник на антикорупционния орган, прочитайки извадки от доклада му за миналата година. Също по негова идея депутатите решиха да възложат на Центъра за парламентарни изследвания да изготви оценка на действието на сегашния Закон за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Повод за това е станало заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, където бил повдигнат въпросът за нов закон за борба с корупцията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG