Връзки за достъпност

Извънредни новини

Иванчева и Петрова ще съдят прокурор Гешев за клевета


Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които са подсъдими за получаване на подкуп, ще съдят заместник-главния прокурор Иван Гешев за клевета. Това заявиха самите те пред бТВ в неделя, когато съдът изслуша пледоарите на обвинението и защитата в процеса.

"Ще заведем дело срещу Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета. Ще има ответен удар по това, за което той е излъгал пред медиите”, каза на влизане в съда Иванчева.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за двете обвиняеми, както и налагането на максимална глоба и конфискуване на имуществото на Иванчева, Петрова и третия обвиняем по делото Петко Дюлгеров.

По-рано през седмицата Дюлгеров, който също е бивш кмет на „Младост“, заяви пред съда, че се отказва от показанията си, които уличаваха Иванчева и Петрова във взимане на подкуп. По негови думи по време на разпита, продължил над два часа, от страна на служители на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) му е било заявено, че „ако даде правилните показания“, може да бъде освободен.

Очаква се през следващата седмица процесът да приключи и съдът да произнесе присъда.

Преди година Иванчева и Петрова бяха задържани след зрелищна акция в центъра на София. Тогава двете прекараха с белезници близо 4 часа на улицата, докато разследващите брояха парите от подкупа, който се предполага, че е бил получен, а водещо лице по време на ареста бе Иван Гешев.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG