Връзки за достъпност

Извънредни новини

Делян Пеевски е получил най-много номинации за евролистата на ДПС


Делян Пеевски и Ахмед Доган в Народното събрание.
Делян Пеевски и Ахмед Доган в Народното събрание.

Депутат Делян Пеевски е получил най-много номинации за листата на ДПС за предстоящите европейски избори, съобщи „Капитал“. По данни на изданието той е номинран от почти всички областни структури на движението.

Издигането на кандидатите за евродепутати от страна на ДПС приключиха в края на март, но все още няма яснота кой ще влезе в листата, нито кой ще бъде водач. От ръководството на ДПС са изтъкнали като причина за неяснотата големия брой номинации, а имената ще се пазят в тайна и ще станат ясни ден преди регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Крайният срок за регистрацията в ЦИК е 23 април.

На изборите през 2014 г. Пеевски беше кандидат за евродепутат като бе поставен на второ място в листата на ДПС. След избирането му неуспелият шеф на ДАНС и крупен бизнесмен се отказа в полза на бившия министър на екологията Искра Михайлова. През 2014 г. Пеевски беше издигнат от 26 от общо 28 областни структури на движението, а общите спечелени места в Европейския парламент бяха 4.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG