Връзки за достъпност

Извънредни новини

Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на Лютви Местан


Лютви Местан, лидер на партия ДОСТ.

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, обвиняем за причиняване на катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, няма да плаща гаранцията от 10 000 лв., която му определи прокуратурата. Това става ясно от решение на Окръжния съд в Кърджали, с което мярката за неотклонение е отменена като незаконосъобразна, потвърдиха пред Свободна Европа от съда.

Основният аргумент на магистратите е, че по делото липсват данни за имущественото състояние на Местан, което по закон трябва да се вземе предвид при определяне на размера на паричната гаранция. Решението на Окръжния съд в Кърджали е окончателно и не подлежи на обжалване. Сега прокуратурата трябва да определи друга мярка за неотклонение на политика.

Тежката катастрофа, за която бе обвинен Местан, стана в неделя. Според първоначалната информация от разследването, той е отнел предимство на БМВ, в което пътувало 4-членно семейство. Вследствие на удара, другата кола изхвърча и се преобръща извън пътя. На място загива 6-месечно момиченце, а 9-годишния му брат и родителите му са ранени, но без опасност за живота.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG