Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лютви Местан отново е с наложена парична гаранция от 10 хил. лева


Lutvi Mestan, leader of DOST party
Lutvi Mestan, leader of DOST party

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново е с наложена парична гаранция от 10 000 лева. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали. Местане обвиняем заради тежката катастрофа в Кърджалийско, при която през уикенда загина 6-месечно бебе.

В четвъртък съдът отмени наложената преди това мярка заради липса на данни за имущественото му състояние на лидерът на ДОСТ.

„Мярката за неотклонение е взета като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства", съобщиха от Прокуратурата.

Инцидентът стана на 14 април в района на село Загорско. При включване в главния път колата на Местан се е ударила в автомобил, в който пътувало семейство с две деца. Бебето на 6 месеца е починало, ранени са 9-годишно дете и родителите му.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG