Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нотариалният акт на Каракачанов показва, че апартаментът му има 4 тераси


Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Нотариалният акт на апартамента на министъра на отбраната Красимир Каракачанов показва, че той разполага с 4 тераси с обща площ от 117 кв. м. Това стана ясно, след като документът бе публикуван от разследващия сайт „Биволъ“. През уикенда, отново от „Биволъ“, се разбра, че в декларацията си пред КПКОНПИ Каракачанов е пропуснал да спомене терасите в имота.

На нотариалния акт за замяна на недвижими имоти, който е с дата 15 май 2017 г., е вписано, че сделката е извършена между управителя на фирма „Софметал 07“ Димитър Немски и съпругата на Каракачанов – Росица, която е била упълномощена от настоящия министър на отбраната. Каракачанов предоставя апартамент в квартал Овча купел, Втора част, с площ от 168 квадрата и мазе с площ от 9 квадрата с данъчна оценка от малко над 114 хиляди лева. Към това той доплаща още 150 хиляди лева – 70 хиляди изплатени преди подписването на сделката и още 80 хиляди лева изплатени на 5 равни годишни транша от по 16 хиляди лева. В замяна получава жилище от 210 кв. м., към което има 4 прилежащи тераси, чиято обща площ е 117 кв. м. Точно тези тераси обаче са пропуснати в декларацията на Каракачанов пред КПКОНПИ.

„Някой се опитва да ми говори за морал, когато законът е моралът. Моралът е въплътен в закона.“ Това коментира в неделя Каракачанов пред Клуб Z във връзка с изнесената информация. Той допълни още, че всичко по апартамента му е законно и може да представи документи за подобренията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG