Връзки за достъпност

Извънредни новини

Специален надзор на делото срещу Местан


Лютви Местан.
Лютви Местан.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан за катастрофата с негово участие на 14 април тази година, при която загина шестмесечно бебе. От Върховната касационна прокуратура съобщиха, че решението е взето след постъпили молби от близките на починалото дете.

Прокурори от Върховната касационна прокуратура ще наблюдават приоритетно разседването.

Сотир Цацаров е взел решението си за специален надзор по това дело след преценка, че досъдебното производство, освен с фактическа и правна сложност, е и със засилен обществен интерес, тъй като Лютви Местан е публична личност и лидер на политическа партия.

Съдът в Кърджали остави във вторник без уважение жалбата на Местан срещу наложената му парична гаранция от 10 000 лева с мотив, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастността му към тежката катастрофа.

Окръжният съд в Кърджали отмени наложената забрана за напускане на страната на Местан. Магистратите прецениха, че няма реална опасност той да се укрие в чужбина или да попречи на хода на воденото в момента разследване по случая.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG