Връзки за достъпност

Извънредни новини

Комисията за финансов надзор проверява "Еврохолд"


Комисията за финансов надзор започва проверка на дейността на "Еврохолд" - дружеството, което иска да придобие активите на ЧЕЗ България.

Действията на регулатора са продиктувани от високия обществен интерес към предстоящата сделка, съобщават от Комисията за финансов надзор (КФН). Проверката ще обхване и основни дружества от холдинга.

Целта е да се установи финансовият капацитет на компанията преди бъдещите придобивания на ЧЕЗ Разпределение България АД и на ЧЕЗ Електро България АД. За назначените проверки са информирани прокуратурата и ДАНС, които ще бъдат уведомени за резултатите от проверките, както и в случай на констатирани нарушения.

Преди седмица " Еврохолд " получи уверение от ЧЕЗ, че преговорите за придобиване на българските активи на дружеството се водят само с българската компания, след като от електрокомпанията в Прага са се отказали да преговарят с другия потенциален купувач - "Индия пауър".

Така " Еврохолд " остава единственият потенциален купувач, който участва самостоятелно в процедурата. От компанията посочиха още, че при постигане на сделка, финансирането за нея ще става със собствени средства и с подкрепа от западноевропейски банки.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG