Връзки за достъпност

Извънредни новини

Шоуто на Слави слиза от екран на 31 юли


Слави Трифонов.
Слави Трифонов.

„Шоуто на Слави“ официално спира на 31 юли тази година. Това заяви водещият Слави Трифонов по време на предаването в понеделник.

"Реших да не подновяваме договора си. Нямаме проблеми с партньорите си от бТВ - това е наше решение", каза Трифонов. Като причина за решението той изтъкна различното разбиране за свобода, както и желанието „медийната среда да е друга“.

„От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече“, добави още Трифонов.

Шоуто слиза от ефир след повече от 19 години съществуване. Първото предаване е излъчено през ноември 2000 г., като до 2004 г. неговата аудитория е от средно 3 млн. души на вечер.

Засега няма официален коментар на Би Ти Ви защо шоуто слиза от екран.

В годините, освен телевизионните проекти, от екипа на предаването поемаха и политически инициативи, в това число и провеждането на национален референдум през 2016 г. Тогава едва 12 хил. гласа не достигнаха за това референдумът да е от задължителен характер. От ГЕРБ тогава поеха ангажимент да внесат поправки в изборния кодекс, съгласно резултатите от въпросите на референдума, но това и досега не е факт. През 2018 г. водещият проведе кастинг за кандидат-политици.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG