Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Гадна, мръсна мафия" в спецсъда. МВР разследва дали това е хулиганство


Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

МВР води разследване за хулигански действия, извършени в спецсъда в деня на произнасянето на присъдата на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, съобщи Mediapool.

В момента делото се води рещу неизвестен извършител, но според изданието поводът е възмущението от наказанието на Иванчева, изказано от бившия пиар на общината Петър Кърджилов в коридора на съда. След прочитането на присъдата той е започнал да вика: "Гадна, мръсна мафия! Изчезвайте от тоя съд, не сте достойни за този съд", след което е бил отведен от съдебната охрана.

"Медиапул" съобщава, че на разпити са извикани журналисти, присъствали на делото, и са изискани записи.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и сочения за посредник при предаването на подкупа от строителния предприемач Александър Ваклин бивш районен кмет Петко Дюлгеров бяха осъдени на лишаване от свобода съответно 20 години, 15 години и 12 години.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG